//
JP 1st Class - шаблон joomla Joomla

Međunarodni muzički festival za decu „ŠKOLjKICE“

je nastao 2006.godine kao plod višegodišnjih napora i konakata na planu međunarodnog povezivanja u domenu dečijeg umetničkog stvaralaštva i muzike, kao aktivnost koja će se kontinuirano organizovati svake godine nadalje.
Tokom svih ovih godina ugostili smo decu iz Mađarske, Ukrajine, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Letonije, Francuske, Belorusije, Indije, Azerbejdžana, Libana, Gruzije, Malte i zemlje domaćina, Srbije (Novi Sad, Beograd, Sombor, Sremska Mitrovica, Ruma, Čačak, Bački Petrovac, Paraćin, Batajnica, Apatin, Šimanovci, Bačka Palanka..) koji su pesmom i igrom predstavljali naše savremeno stvaralaštvo za decu i istovremeno upijajući raznovrsne kulturne izraze na polju dečijeg umetničkog stvaralaštva i muzike iz celog sveta.

 Kroz sve naše aktivnosti, kao lajt motiv se provlači želja da predstavimo Vojvodinu i Srbiju kao specifičan primer multikulturalizma. Time festival gradi i učvršćuje prijateljske veze između dece iz različitih etničkih i verskih sredina i u praksi uspostavlja principe zajedničkog življenja, međusobne tolerancije i razumevanja, kao i pomoć u prevazilaženju kulturnih razlika između dece iz čitavog sveta. S tim u vezi, na festivalu se pored učesnika iz Srbije predstavljaju i deca predstavnici mađarske, rusinske, rumunske, slovačke, romske i drugih nacionalnih zajednica čime festival obezbeđuje i uslove za ostvarivanje i zaštitu kulturnog identiteta nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

 U želji da predstavimo rad i stvaralaštvo dece sa smetnjama u razvoju, sada već tradicionalno, tokom festivalskih večeri u revijalnom delu se uz pesmu družimo sa Mešovitim inkluzivnim horom „ISON“ i dečijim horovima „Bajićevi slavuji“ i „Vivak“. Od prošle godine Međunarodni muzički festival „ŠKOLjKICE“ poprima humanitarni karakter pa u saradnji sa Dijabetološkim savezom Srbije promoviše principe zdravog življenja i pomaže deci oboleloj od dijabetesa, a „školjkice“ se održavaju pod imenom „ŠKOLjKICE U PLAVOM“ (plavo – boja dijabetesa u celom svetu).
Završetkom festivala ne prestajemo sa aktivnostima na planu međunarodnog povezivanja. Najbolji učesnici iz Srbije predstavljaju našu zemlju na festivalima u inostranstvu promovišući kulturu naše zemlje. O tome svedoče brojna priznanja i pozitivna iskustva sa mnogobrojnih festivala.

 Ove, 2015. godine imamo najavu dolaska gostiju iz Rusije, Azerbejdžana, Letonije, Mađarske, Belorusije, Makedonije, Gruzije, Rumunije, Poljske, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Malte, Slovenije, Litvanije...

Organizatori i producenti festivala su Udruženje za dečije umetničko stvaralaštvo „AŠAiANA“ iz Novog Sada, a podržan je od strane Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Poštujući poslovnu politiku Vaše kuće, kao društveno odgovornog preduzeća, slobodni smo da Vam predložimo saradnju na realizaciji Međunarodnog muzičkog festivala za decu „ŠKOLjKICE U PLAVOM“ NOVI SAD

Cilj organizatora je da, u saradnji sa Vama kao potencijalnim partnerom, nastavi sa ovim sada već kontinuiranim aktivnostima na promociji dečijeg stvaralaštva i kulture naše zemlje, tim pre što je Međunarodni muzički festival za decu „Školjkice“ uvršten u program međunarodno priznate Asocijacije festivala - WAF.

U predstojećem periodu planiramo i pojačanu medijsku promociju Festivala pa Vas pozivamo da se i Vi aktivno uključite. Otvoreni smo za sve vidove saradnje, promocije i predstavljanja aktivnosti i delovanja Vaše kompanije.

Za sve detalje u smislu uspostavljanja još uspešnije saradnje, stojim Vam na raspolaganju

S poštovanjem,
Milan Gnip
direktor festivala mob: 064 3 58 48 38
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Vladike Ćirića 18/4